neděle 22. května 2016

Domácí kebab v pita chlebu a jogurtovým dresinkem


V poslední době je u nás nejoblíbenější večeří KEBAB V PITA chlebu. Příprava je jednoduchá a večeře úžasná.
Na chléb potřebujete : 1/2 kostky droždí,špetku soli a cukru,1/4 mléka s vodou napůl,5 lžic olivového oleje a 500g hladké mouky. Připravím si kvásek a pak vmíchám vše k mouce a ostatním ingrediencím. Nechám asi hodinku vykynout a pak si na pomoučněné ploše rozdělím na cca 6-8ks a vytvaruji placky vysoké asi 0,5cm . Troubu předehřeji na 225 - 250stupnu a na vyloženém plechu peču zprudka 5-7min.Po vyjmutí z trouby dám na chvilku pod utěrku ,aby trochu změkl Pita chléb. Může se vám stát jako mě,že z trouby vyndáte chleba s překvapením upečeného srdíčka:-)
Na maso můžete použít koření na kebab nebo si připravit své vlastní. Mám vyzkoušené směs z Turecka Baharat :skořice,nové koření ,cardamom,hřebíček,muškátový oříšek,koriander,paprika,pepř,římský kmín,sůl do hmoždíře. Maso namarinuji ve směsi koření,přidám stroužek česneku,citron.štávu a trochu oleje. Pak zprudka osmahnu ,připravím si zeleninovou oblohu a jogurtový dresink z bílého jogurtu a kefíru nebo mléka,aby byl řidší. Podle chuti můžete přidat i Tahini pastu,ale našemu prckovi nechutná.
Dobrou chut!

Žádné komentáře:

Okomentovat