pondělí 30. ledna 2017

Hummus


Receptů na pravý arabský Hummus je celá řada. Dají se různě dochucovat,grilovanými paprikami,červenou řepou,dýní,avokádem,sušenými rajčaty apod. Mě nejvíc chutná základní recept z vařené cizrny,který jsem si vylepšila po svém. Přesné množství nevím,ale vždy si uvařím trochu cizrny,kterou nechám nejlépe přes noc namočenou. Pak vyměním vodu za čerstvou a nejlépe vařím v papináku. Jinak to vaření trvá i přes hodinu. Po změknutí si cizrnu přecedím,ale vodu si uchovám. Nechám vychladnout. Připravím si uvařenou cizrnu,česnek,mletý římský kmín,sezamovou pastu Tahini,olivový olej,citronovou štávu a bílý jogurt. Vše nandám do mixéru a dohladka vymixuji.
Ochutnávám až do mé oblíbené oříškové chuti.Je-li hummus tuhý,zředím vyceděnou vodou z cizrny. Nakonec dám na talířek,ozdobím černými olivami,posypu mletým chilli,zakapu dobrým olivovým olejem a podávám s arabským chlebem Pita.

Žádné komentáře:

Okomentovat