neděle 18. února 2018

Houbové curry s Baby špenátem a cizrnou


Mám moc ráda indickou kuchyni a její nezaměnitelnou chuť plnou vůní různých druhů koření. Další věc ,která se mi na ní moc líbí je,že se dá často uvařit opravdu ze zdravých surovin a jídlo je pak nejen chutné,ale i lehké. Nedávno mě oslovil právě tento recept na houbové curry.
Na olej jsem dala jednu žlutou cibuli a asi 5min osmahla,pak přidala nasekaný česnek a zázvor a trochu chilli. Poté jsem přidala 1 čajovou lžičku tmavého hořčičného semínka a 1 čajovou lžičku cibulového semínka a krátce osmahla ve směsi. Dále směs koření kurkuma,curry,římský kmín mletý a řecké seno(fenugreek). Přidala pokrájené houby - žampiony nebo hlívu ústřičnou a trochu podusila. Nalila jsem 1 konzervu drcených rajčat a trochu vody a nechala povařit asi 10min. Pak jsem přidala trochu povařené nebo chcete-li konzervované cizrny a plechovku kokosového mléka. Dochutila chilli a solí a krátce provařila. Nakonec jsem vmíchala babyšpenát a nechala pod pokličkou dojít.Podávála jsem s basmati rýží a ozdobila čerstvým koriandrem.
Moje verze s hlívou ústřičnou mě naprosto ohromila. Myslím,že maso častěji nahradím touto skvělou a zdravou alternativou.

Žádné komentáře:

Okomentovat