pondělí 4. září 2017

CHAI Masala tea- voňavý a kořeněný zážitek


Dnes jsme s Kristiankem dostali chuť na náš oblíbený voňavý slaďoučký čaj. Naučila jsem se jej u mé indické kamarádky při mém pobytu v Los Angeles a je to pro mne vždy vzpomínková událost. Vždy se sejde skupinka indických přátel a společně popíjí jejich oblíbený CHAI CHAI.
Budete potřebovat asi 1/2 litru vody,300ml plnotučného mléka,1-2lžíce cukru nebo medu,kvalitní černý čaj (indové samozřejmě používají čaj ASSAM) a směs koření TEA MASALA- už koupenou nebo směs vlastního koření,rozdrcenou v hmoždíři.
Na směs voňavého čajového koření potřebujete : skořici,tobolky zeleného karadmomu ,semínka fenyklu,hřebíček,badyán,zázvor-může být i sušený,pepř. Koření můžeme na pánvi nechat rozvonět a pak v hmoždíři roztlouct.
Připravíme si kastrůlek,přilejeme vodu a do ní vložíme směs koření a asi 2-3 lžíce sypaného černého čaje. Necháme projít varem asi 2x do pěny,promícháme.
Přidáme mléko,opět necháme projít varem,promícháme a osladíme podle chuťi. Indové podávají čaj opravdu sladký:-)
Nakonec necháme asi 5min ustát a přecedíme do šálků.

Žádné komentáře:

Okomentovat