sobota 2. září 2017

Alú Ság - Indické špenátové brambory


Dnes jsem si uvařila můj oblíbený indický oběd Alú Ság( špenátové brambory) Tajné ingredience jsou kurkuma,cibulové semínko,hořčičné semínko,chilli,cibule,čenek,zázvor,brambory,několik rajčat a čerstvý špenát.
Do hlubší pánve na trochu rozpáleného oleje dám rozpraskat semínka cibule(černucha) a horčice černé. Pak přidám posekaný zázvor a na klínky pokrájenou cibuli,osmahnu a přidám trochu posekaného česneku. Pokrájím středně velké brambory,mám ráda i se slupkou a podleji trochou vody,asi 1dc. Přidám chilli,kurkumu a pod pokličkou povařím asi 8min. Přidám pár čerstvých pokrájených rajčat a dusím pod pokličkou,dokud nejsou brambory měkké. Nakonec přidám pokrájený špenát nebo manglod a necham 2-3min dojít pod pokličkou. Dobrou voňavou chut!

Žádné komentáře:

Okomentovat